Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revyn sänds på tv

Lördag kväll är det dags att bänka sig framför SVT1. På bästa sändningstid visas delar av Östersundsrevyns senaste revy "Årets primadonna".

– En lördag kväll klockan 20.00 är ju prime time. Det känns ganska stort att vår lilla revy får synas på en sådan arena, säger Östersundsrevyns Mats Hurtig.

Arbetet med sändningen från Östersundsrevyns senaste revy "Årets primadonna" har pågått ända sedan revyn spelades i januari. En producent filmade hela föreställningen, efter det gick revygänget igenom materialet och delar valdes ut. Sedan har SVT fått säga till om innehållet, det har bollats fram och tillbaka och till slut har man landat på en timmes föreställning.

Främst är det egna nummer, som inte har så stor lokal anknytning, som visas.

– Några nummer är ju allt för lokala, i andra delar av landet skulle de inte fatta någonting. Men sedan är det även sådana saker som tillstånd för musik och sådant som spelar in, säger Mats Hurtig.

Även i fjol visade SVT en timme från Östersundsrevyn. Det var dock på en annan tid och mitt i veckan. Då ville man inte ha med så många nummer på jamska, men det ville de i år.

– I år ville de faktiskt ha med hårdningen, han som jag gör. Faktiskt så har jag suttit och översatt jamskan, men hur det blir med eventuell textning det vet jag inte, berättar Mats Hurtig.

Själv ska han försöka pressa in ett studentfirande med tv-tittning. Han kommer nog inte kunna låta bli, säger han.

I nästa vecka ska Mats Hurtig och Patrik Zackrisson träffas för att planera nästa års revy.