Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Högström blir ny kommunchef i Åre kommun

Nu är det klart att Richard Högström blir ny kommunchef i Åre kommun.

– Det känns jättebra att komma tillbaka, säger han.

Annons

I går blev det klart att Richard Högström efterträder Per-Eric Magnusson som slutade i november. Högström är välkänd i kommunhuset i Järpen, han var nämligen ekonomichef i tre år innan han slutade för nästan två år sedan då han klev på ett chefsjobb på Nord Lock I Mattmar.

Rickhard Högström, som är 43 år, bor på Frösön. Han tänker till en början pendla till arbetet i Järpen.

– Inledningsvis ska jag göra det. Jag har min familj att tänka på. Jag har tre barn, säger han.

Det var i oktober som kommunalrådet Leif Nord meddelade att förre kommunchefen Per-Eric Magnusson inte längre fick stanna kvar på sin tjänst. Politikerna i kommunstyrelsen och Magnusson hade inte samma syn på hur kommunen skulle ledas. Exakt vad som ledde till avskedandet klargjordes inte men politikerna var missnöjda med hur kommunchefen hanterat socialchefen Lena Modigh Larssons tjänst. Hon fick lämna sitt förordnande utan att ha pratat med ansvariga politiker om ärendet. Historien slutade med att socialchefen fick tillbaka sin tjänst medan Magnusson fick gå.

En förväntansfull Rickard Högström berättar att han gärna ville ha kommunchefstjänsten eftersom han ser möjligheter att utveckla arbetet i kommunen.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, jag vill komma på plats innan jag avslöjar något mer, säger han.

Den 11 juni tillträder han sin nya tjänst.