Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson bäste svensk i Tour de ski när Cologna vann på hemmaplan

Det blev seger på hemmaplan för Dario Cologna i Tour de ski:s andra etapp, 15 kilometer klassiskt.
Då blev Daniel Richardsson bäste svensk med en 18:e plats och totalt hade Sverige tre åkare bland de 30 främsta.
– Det var okej men känns som att jag kan mer än så här, säger Richardsson i SVT.

När den andra etappen av säsongens Tour de ski avgjordes i Lenzerheide var det ingen svensk som var i närheten av att utmana i täten av resultatlistan i herrarnas 15 kilometer klassiskt.

Snabbaste svensk i Österrike var nämligen Daniel Richardsson. Richardsson hade däremot ingenting med topplaceringarna att göra utan i mål var han 52,3 sekunder efter segraren och slutade på en 18:e plats som bäste svensk.

– Det känns som att jag åkte rätt så kontrollerat i början av loppet. Det är ett sådant här lopp som man får kriga sig igenom hela vägen. Det är aldrig någon go känsla. Det var okej men känns som att jag kan mer än så här, säger Richardsson i SVT.

En segrare som heter Dario Cologna som på hemmaplan stod för ett fint lopp där han höll jämn fart under hela loppet och var den ende som rådde på Aleksej Polotoranins rasande avslutning.

Vid den sista mellantiden var Cologna 7,6 sekunder före Polotranin och när an passerade mållinjen hade försprånget krympt med sju sekunder.

Precis bakom Richardsson gled Marcus Hellner in som var 4,4 sekunder bakom Richardsson för en 19:e plats.

– Det var hårt och jobbigt och det kändes som att man var ute där för alltid, säger Hellner.

Jens Burman slutade på plats 28 medan Calle Halfvarsson blev åkare 33 i mål. Tre platser bakom Halfvarsson slutade Oskar Svensson medan Gustav Eriksson blev sista av de svenska åkarna på en 56:e plats.