Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richardsson: "Jag har aldrig tvivlat"

I juli skadade han sig allvarligt i en trafikolycka. Sju månader senare skidar han in som sjua i premiärloppet i OS.

– Det har varit en krångligare väg hit än vad jag hade tänkt, säger Daniel Richardsson.

Det var 14 juli på E4:an utanför Hudiksvall som Daniel Richardsson och hans vän blev påkörda av en bil under ett däckbyte.

Vännen avled medan Richardsson ådrog sig svåra skador. Korsbandet slets av och han ådrog sig också skador på ligament och ledkapslar.

Många tvivlade på att han skulle komma tillbaka som en av världens bästa skidåkare.

En som tänkte annorlunda var Daniel Richardsson.

– Jag har aldrig tvivlat. Visst har vägen varit både längre och krångligare. Men jag började se det som en utmaning att ta sig tillbaka. Jag har lyckats, sa en nöjd Daniel Richardsson efter sjundeplatsen i skiathlonloppet.

Han pratar om att han börjar känna sig i riktigt bra form men tar ingenting förgivet i det fortsatta OS-äventyret. Inte ens en plats i stafettlaget.

– Vi har en väldig bredd i vårt lag. Om jag inte blir uttagen till stafettlaget så blir jag inte sur eller hänger upp mig på det. Då har man ansett att det finns fyra som är bättre och då får man ta det, säger Daniel Richardsson.