Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rigmor Krigh

Rigmor föddes i Sundsvall 1943.

Föräldrarna Sven och Randi Sandström drev ett kafé som avvecklades i samband med flytt till Stockholm på grund av skilsmässa. Rigmor blev kvar hos farmor och farfar i Sundsvall för att senare flytta till pappa i Stockholm.

I Uppsala träffade Rigmor sin första stora kärlek, Åke Eng. De gifte sig 1960 och fick sonen Per 1961. Hela somrarna tillbringades i husvagn på Gräsöbadens campingplats. Det kom att bli ett litet paradis för Rigmor med många goda vänner. Paret arbetade på Almqvist och Wiksells bokbinderi. Rigmor fick chansen i början av 70-talet till avancemang genom byte till dåvarande Lanprodukter, som senare kom att bli Samhall. Där arbetade hon som arbetsledare.

Rigmor träffade en ny man, Ken-Roger Krigh som bodde i Östersund och 1975 flyttade hon och sonen Per till honom. Rigmor och Ken-Roger gifte sig 1975.

Rigmor arbetade först som arbetsledare på Lanprodukter och när man senare flyttade företaget till Odenskog och även bytte namn till Samhall, blev Rigmor verkstadschef och utvecklade en helt ny nisch som kallades infoservice. Där började man på tidigt 80-tal att arbeta med datorbehandlad grafisk teknik. Rigmor var duktig och driftig som ledare inom företaget vilket medförde att hon hamnade på flera poster såsom marknadsassistent samt slutligen verkstadschef för tre av Samhalls verkstäder i Jämtland. Hon startade även ännu en ny verksamhet inom företaget, Städservice.

Samtidigt med karriären var hon en omtänksam mor och maka i familjen som 1979 växte till fyra. Paret fick en son som skulle heta Ulf. Tyvärr avled han efter sju dagar. Det blev ett hårt slag för familjen. Men året därpå, 1980, fick de en son till, Oskar Krig.

Familjen skaffade husvagn och levde hela somrarna och även ibland vintertid, på först Lits camping och sedan Gällös Camp Viking. Rigmor trivdes så bra med det livet att hon pendlade från husvagnen till jobbet i Östersund hellre än att bo i lägenheten på Frösön. Många av vännerna kom och hälsade på eller till och med skaffade egna husvagnar och följde deras exempel.

Tyvärr blev det skilsmässa och Rigmor bodde ensam med sonen Oskar. Han började spela bangolf och det var något som Rigmor backade upp till fullo. Hon spelade en del själv när hon var ung och då blev det naturligt att även hon började spela igen. Under några år spelade de ganska intensivt och Rigmor representerade Jämtland i lag-SM.

Hon fick tyvärr redan i början av 90-talet stora besvär med handlederna som blivit slitna från all boktillverkning. Detta ledde till sjukpensionering de sista arbetsåren. Inte heller hennes knän ville hänga med så man satte in knäproteser. Det gick inte så bra utan medförde begränsningar i rörligheten, vilket satte stopp för golfspelandet.

Rigmor träffade en ny man år 2000. Det var sjömannen Kjell Olsson från Kövra. De flyttade aldrig ihop, men trivdes gott tillsammans och reste en del. Rigmor trivdes i värmen som var bra för lederna. De fick de sista åren tillsammans fram till Kjell gick bort 2013.

Trots många krämpor och svårigheter hörde man aldrig något klagomål. Hon klev upp var dag med ett leende på läpparna och spred värme kring sig. Rigmor hade många fina vänner då hon var en social och varm person.

Rigmor sörjs och saknas av Pelle med hustrun Heléne och deras gemensamma barn Elin, Elias och Elisa och Pelles tidigare barn Daniel och Veronica med Rigmors barnbarn Sigge samt Oskar med blivande hustrun Katie Skidmore i Ottawa, övrig släkt och många vänner.

Per Eng