Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rikligt med underkylt regn kommer in över länet – meteorolog: "Riktigt besvärligt väder"

Ett oväder med snöblandat regn är på väg in över Jämtlands län under tisdagen. Snö, regn och underkylt regn kan komma att skapa problem i trafiken.

– Det här området med besvärligt väder har redan dragit in över framförallt fjälltrakterna och det är på väg mot Östersund, säger Kristoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Enligt Kristoffer Hallgren har det varit väldigt kraftig nederbörd i Åretrakten under tisdagen och det besvärliga vädret kommer in mot Östersund vid 13-tiden.

– Det började som snöfall när det drog in över fjällen och övergick sedan till blötsnö och underkylt regn. Det gör att det blir besvärligt i trafiken framförallt. Dels att försöka få bort blötsnön från vägarna men också att det snabbt fryser till is när det når kalla vägbanor, säger Kristoffer Hallgren på Foreca.

Lennart Helsing är presskommunikatör på Trafikverket. Han säger att Trafikverket har beredskap för besvärligt väder.

– Blir det katastrofläge så kommer vi att kolla om det går att plocka in extra personal från våra entreprenörer som har en skyldighet att bevaka trafikläget. Man kan inte göra något i förväg men man kan bevaka, säger han.