Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagen – en drömfabrik?

Varför slösa bort hundratusentals kronor på utbildning och stå där med kvartalsvisa, livslånga, avier från CSN. Nej! sök dig till Drömfabriken.

Om du bestämmer dig redan i tonåren blir allt mycket lättare, samtliga falanger i vår värld har speciella ungdomsförbund, några har till och med egna kursgårdar, där de kostnadsfritt programmerar dig för framtiden. Huvudinriktningen i denna interninbildning är retorik med syftet att göra dig slängd i käften.

Flertalet kommer dock inte in direkt i Drömfabriken utan får bida sin tid inom den kommunala eller landstingskommunala världen. Drömfabriken är inte ett jobb i vanlig bemärkelse, vi kallar det förtroendeuppdrag eftersom vi tycker att ordet förtroende andas en sorts seriös garanti.

Väl inne i Drömfabriken får du ett American Expresskort, sedan är det, som vi brukar säga: ”no limit”. Du reser fritt med Sas och 1:a klass på SJ inklusive räkmacka för 98 kronor, egentligen är ju hela jobbet som en räkmacka. Taxiresor för hundratusen i halvåret är ingen ovanlighet hos oss, du kommer ju fortare fram då i denna gräddfil.

Om du hyr en bil för tjänste- eller hemresa kan du samtidigt lämna reseräkning för egen bil eftersom vår arbetsgivare inte kollar sådant.

Jobbet är inte så betungande, vi sitter mest och trycker i kammaren. Lönen är bra, 57 000 i månaden, och i övrigt är det mesta gratis. Vi äter mycket ofta gratis luncher och middagar. Öl, vin och sprit, här kommer devisen ”no limit” in igen. Det viskas att flera av oss har problem men det sopar vi diskret under mattan. Off the record kan jag säga att egentligen är vi lika bra kålsupare allihopa och då är vi ändå en brokig blandning av allt från rödaste Pajala till mörkblåaste Vellinge.

Tyvärr finns det bara 349 platser i Drömfabriken så du måste sköta dina kort på smartaste sätt för att komma med i vårat gäng. Planera detta noga och gödsla de rätta kontakterna.

För de allra smartaste finns också goda chanser till karriärklättring. För de som lyckas med de är det Bryssel och EU som väntar då. Trodde du att Drömfabriken var himmelriket kan vi bara säga att i jämförelse med parlamentet i Bryssel är Drömfabriken bara en liten förstuga, nu byter vi ut snittar med rökt lax och vitt vin mot hummer, sniglar, ankbröst med tryffelsås och champagne – här gäller gratis.

Vi har haft en representant som envisades med att bo i en gammal husvagn, sådant gillar vi inte, här ska det va’ femstjärnigt rakt igenom.

Slutligen önskar vi informera om anställningstryggheten. Den är faktiskt 100-procentig, Drömfabriken eller vår överordnade kan inte försättas i konkurs, bakom oss står, som garant, en stor skattebetalarkår.

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel