Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsutskott besökte Härjedalens Kulturcentrum

Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal fick finbesök under tisdagen i form av tre ledamöter från Riksdagens kulturutskott.

– Det var ett givande besök och vi är mycket imponerade, säger Anne Marie Brodén (M).

Riksdagens kulturutskott har en uttalad målsättning att göra besök runt om i landet hos privata aktörer inom kulturnäringen.

– Vi är bortskämda i storstäderna med ett jätteutbud men det behövs kultur på små orter också, säger Brodén som får medhåll av sina utskottskollegor Lars-Axel Nordell (KD) och Per Lodenius (C).

Andreas Hoffman och Flavia Devonas som driver verksamheten i Lillhärdal har fått mycket uppmärksamhet för sitt flitiga arbete och sitt stora kontaktnät inom kulturvärlden vilket också ledde till kulturutskottets besök.

– Jag är ju uppväxt i Lillhärdal och det är en speciell känsla att få visa upp deras verksamhet för mina kollegor i kulturutskottet, säger Lars Axel Nordell som anser att Devonas och Hoffman har en kompetens och ett nätverk som är unikt.

Att kulturen ska få större plats är de tre riksdagsmännen överens om och detta anser de att projektet kultur för äldre, skapande skola och kulturbryggan ger möjlighet till.

– Från Riksdagshuset har vi nära till den statliga kulturen men det är viktigt att det finns initiativ som detta på Härjedalens Kulturcentrum, kultur behövs för vår livslust, säger Per Lodenius som även menar att kulturupplevelser ger möjlighet att hitta kreativitet i livet.

Andreas Hoffman och Flavia Devonas var mycket nöjda och stolta över besöket.

– Det är givetvis viktigt för oss att ha ett brett kontaktnät och vi har fått en hel del värdefulla tips, berättar Flavia Devonas.