Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksrevisionen tittar på bristande koll av miljonflödet

Margaretha Lindbäcks resurscentrum är nu under granskning av Tillväxtverket. Den externa granskningen riktas också mot en rad andra resurscentrum i landet.
Riksrevisionen följer noga arbetet.

ÖP har tidigare berättat att Tillväxtverket arbetar med både en intern och extern revision av verksamhetsbidragen till resurscentrumen i landet. Ett av dessa resurscentrum är Margaretha Lindbäcks. Revisionen ska vara klar före sommaren.

På Riksrevisionen har man en särskilt utsedd revisor för Tillväxtverket. Han heter Henrik Söderhielm och han berättar att Riksrevisionens granskning ofta handlar om rutiner.

– Vi tittar på rutiner för intern styrning och kontroll, säger Henrik Söderhielm.

Riksrevisionen genomför stickprovskontroller för att se hur Tillväxtverket skött sitt arbete. Men det sker då på nationella program. Verksamhetsbidragen till resurscentrumen inryms inte där.

– Det är ett lite annat spår. Bidragen delas ut efter ett beslut av regeringen, säger han.

Han anser att det finns skäl till att se över rutinerna för utbetalning av exempelvis verksamhetsbidragen.

– Man bör pröva om man ska begära in revisorsintyg från fristående revisorer.

Henrik Söderhielm berättar att han följer Tillväxtverkets revision.

– Man har kommit en bit på den. Vi kommer att ta del av resultatet av den externa revisionen. Sedan får vi se vilka åtgärder som behöver vidtas, säger han.