Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ringde polisen fyra gånger – men fick ingen respons

Flera gånger var bilen över på fel körbana. Två gånger om klippte den dessutom en rondell från fel håll.
Men polisen brydde sig aldrig om att dyka upp trots att allt pågick i över en timme.

ÖP har talat med två unga killar som var ute och åkte inlines natten mellan torsdagen och fredagen i förra veckan. Det här var samma kväll som Storsjöcupen hade sitt disko och vid den här tiden var deltagarna på väg hem.

Inlinesåkarna fick då se en bil som körde väldigt vårdslöst.

– Vi insåg efter ett tag att den jagade en kille som gick till fots. Mellan Statoil och Odenhallen var de över på fel sida och skrek efter honom, berättar en av killarna.

Jakten pågick i över en timme och sammanlagt skulle killarna ringa till polisen fyra gånger. Men fick ingen som helst respons.

Den här kvällen fanns fem poliser i yttre tjänst. Det kan innebära antingen två eller tre bilar. Chefen för Citypolisen, Maria Könberg, hittar efter lite letande noteringen om att killarna ringt.

Av allt att döma skedde noteringen vid det tredje samtalet.

– Det ropades ut över radion, men ingen specifik bil kommenderades till platsen, berättar Maria Könberg.

• Är inte det lite väl passivt?

– Tja, jag kan inte exakt säga vad som prioriterades i stället, säger Maria Könberg.

Fjärde gången som killarna ringde, då hade de försökt få en reaktion från polisen i en timme och en kvart, så hade de i bilen fått tag på den man de jagade och vid det tält där Odenhallen säljer trädgårdsmöbler uppstod ett gruff.

– Polisen svarade då att det var konstigt att vi ringde och inte killen som just då trycktes upp mot tältduken. Vilket svar ...

Innan de fick tag på den jagade hade de kört rondellen vid Odenhallen åt fel håll. Allt slutade nu med att de stack från platsen. Då tog de på nytt rondellen åt fel håll och stack iväg mot Torvallahållet.