Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ringmatcher

Bandy, allsvenskan damer
ÖBS-Härnösand 3–1 (1–0)
Mål: Camilla Rimér Högberg 2, Ida Sundell.
Jumbon Härnösand fick vända hem utan poäng i denna serieavslutning. ÖBS var snäppet bättre och tog sin fjärde seger på åtta matcher. Det innebär att laget slutar trea efter Söråker och Västerås SK.
Ett plus i hemmalaget går till tvåmålsskytten Camila Rimér Högberg.

Bandy, division 1 herrar
ÖBS-Ljusdal U 1–7 (0–4)
Mål ÖBS: Mattias Myhr (straff).
Umeå-ÖBS 2–1 (1–1)
Mål ÖBS: Kalle Karlsson.
Ännu en tuff helg för ÖBS som var nära sin första poäng mot nästjumbon Umeå. Kalle Karlsson gav ÖBS en drömstart när han gjorde 1–0 redan efter två minuter, men hemmalaget vände och vann, det avgörande målet inslaget på straff i 60:e minuten. Umeå var dock det lite bättre laget och hade bland annat 11–2 i hörnor.
– Vi spelade riktigt bra i 20 minuter, men sedan tröt orken, säger tränaren Fredrik Bergström, som själv fick dressa om till söndagens match eftersom det var så många som saknades.
ÖBS har nu en chans kvar att ta sina första poäng i år, i sista omgången, hemma på fredag mot Söråker.

Innebandy, division 2 dam
Timrå-Brunflo 0–10 (0–3, 0–3, 0–4)
Mål: Mirja Eriksson 2, Josefine Wahlström 2, Annika Ström, Isabell Rud, Malin Lindmark, Sandra Lindgren, Patricia Häreby, Cecilia Gälliner.
Segern gör att Brunflo spetsar till toppstriden och samtidigt sällar sig till den duo som tidigare sett ut som klara kandidater att vinna serien; Klockarberget och Ankarsvik. I dagsläget verkar det bli en strid mellan just dessa tre lag.
En nyckelmatch spelas 23 februari då Ankarsvik besöker Brunflo. Jämtlagets möte med Timrå blev en enkel historia, där Brunflo var klart bäst i alla tre perioder.

Innebandy, division 2 herr
Timrå-Brunflo 10–6 (3–1, 1–2, 6–3)
Mål Brunflo: Stefan Björkbacka 3, Mathias Hägglund 2, Rickard Frånberg.
Alnö-Brunflo 6–7 (2–1, 1–3, 3–3)
Brunflo: Stefan Björkbacka 2, Mathias Hägglund 2, Niclas Svensson, Andreas Engberg, Petter Persson.
En av varje blev det för Brunflo på lagets Medelpadsresa. Mot Timrå kom den åttonde förlusten på 16 matcher, men på söndagen blev det en hårfin vinst mot Alnö. Brunflo vände 1–2 till 7–5 innan hemmalaget kunde tröstmåla med en sekund kvar. Med tre omgångar kvar ser Brunflo ut att kunna landa någonstans i det tabellskikt man befinner sig. Möjligen kan laget klättra en eller två placeringar om man gör en bra avslutning.

Ishockey, alltvåan
Nälden-Husum 2–4 (1–1, 1–2, 0–1)
Mål Nälden: Bob Sannemo 2. Skott: 42–24.
Nälden–Härnösand 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)
Mål Nälden: Fredrik Norring 2, Oskar Martinsson, Henrik Ring, Christian Moberg. Skott 44–35.
Efter att ha fått snål utdelning i inledningen av Alltvåan lossnade det nu ordentligt – och det mot serieledarna Härnösand.
– Jag är jätteglad att vi kan gå in med den här inställningen trots att vi inte, rent resultatmässigt, lyckats så bra hittills, säger Dennis Jonsson.
– Nu spelade vi riktigt bra, starkt försvarsspel och mycket skott på mål ... vi var verkligen värda den här segern.
– Och Härnösand blev nog lite frustrerade, de hade nog inte väntat sig så här bra motstånd, säger Jonsson som ger plusbetyg till hela truppen i dag.
Insatsen mot Husum var också riktigt bra. Det enda som fattades var målen.
– Vi hade jättebra fart och inställning och ett bra anfallsspel. Det var en riktigt bra match, säger tränaren Dennis Jonsson.
Nälden hade 2–3 och tog ut målvakten för att nå en kvittering. Då satte Husum 4–2 i öppen kasse. Extra beröm till Bob Sannemo och hårdjobbande forwarden Andreas Schjelvan.

Ishockey, J20
ÖIK-Björklöven 1–3
0–0, 1–2, 0–1
Mål ÖIK: Anton Nykvist. Skott:26–42 (5–13, 8–16, 13–13).
ÖIK-Vännäs 2–5 (1–2, 0–1, 1-2)
ÖIK: André Sundqvist, Jonathan Moe. Skott: 33–33.
En väntad förlust mot serieledande Björklöven och en oväntad förlust mot nästjumbon Vännäs. Det här var en skiftande helg för ÖIK. Det roligaste var kanske att återigen få se tidigare långtidsskadade Anton Nykvist fortsätta sin comeback, denna gång även med ett mål mot Björklöven.