Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ringmatcher lördag

Resultat från dagens ringmatcher.

DM Fotboll

Alsen–IFK Östersund 0–1 (0–1)

Mål: Patrik Lindgren

Det blev en väntad seger för IFK Östersund när Alsen stod för motståndet i herrarnas DM–semifinal. Men västjämtarna bjöd på oväntat hårt motstånd.

IFK tog tag i taktpinnen direkt och visade prov på sitt fina kortpassningsspel. Matchen igenom var bollinnehavet klart i IFK:s favör, men laget hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna på ett Alsen som backade hem.

Alsen satsade på omställningar och var inte helt ofarliga. Närmast var man i första halvlek då den stabile målvakten Patrik Kvarnlöf fick ta hjälp av ribban för att hålla nollan intakt.

Matchens enda mål gjordes av Patrik Lindgren i första halvleks slutskede. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet landade bollen framför Lindgren och han avslutade distinkt.

Ett bra genrep för IFK Östersund som nu laddar batterierna inför seriepremiären mot Anundsjö nästa helg.

För Alsens del sparkar serien i gång den första maj med ett förmodat toppmöte mot Ytterhogdal.

IFK:s främsta kort för dagen var den offensive högerbacken Edvin Johannesson som var pigg. Även Sebastian Lundbäck stod för en bra insats.

I Alsen förtjänar mittbackarna Oskar Hernerud och Love Öien en extra guldstjärna.

träningsmatch damer fotboll

ÖDFF–Timrå 5–0 (2–0)

Mål: Emma Danielsson 2, Julia Hennström 2, Matilda Johansson

Timrå som åkte ur division 1 förra året hade inte mycket att säga till om när ÖDFF vann komfortabelt.

– En positiv insats av oss tycker jag. Ett klart lyft sett till tidigare matcher och det kan man också kräva när det endast är två veckor till seriepremiär, säger ÖDFF:s tränare Peter Andersson.

Nya tillskotten från USA, Olivia Bagnall, Nicole McClure och Brigit Reder gjorde också sin premiärmatch.

– De tillförde vad vi har hoppats på, så det känns väldigt skönt. Sen har de bara varit här några dagar och det tar en viss tid att komma in i gruppen och spelsättet, säger Andersson.

bowling div 1 södra norrland

Östersunds BK–Domsjö 11–9 (3–2, 3–2, 1–4, 4–1)

Kägelpoäng: 6375–6212

Tre främsta: Petter Engström 872, Bo Nerpin 864, Patrik Skoglund, 807

Östersunds BK– BK Nolia 13–7 (2–3, 3–2, 5–0, 3–2)

Kägelpoäng: 6426–6254

Tre främsta: Andreas Godén 915, Patrik Skoglund 853, Jonas Skoglund 836

ÖBK tar sig allt närmare spel i Nordallsvenskan nästa år. Två vinster under lördagen mot Domsjö och BK Nolia gör att ÖBK nu har allt i sina egna händer.

– Det känns väldigt bra, det var oerhört spännande, framför allt i matchen mot Domsjö. Där avgjordes allt i sista serien, säger ÖBK:s Conny Halvarsson.

Mot BK Nolia var det däremot inget snack om saken. En klar seger med 13–7 och allra trevligast hade Andreas Godén som i serie två hade fina 279 poäng.

Med endast två matcher kvar ligger ÖBK på en andra plats, där ettan och tvåan går direkt upp till Nordallsvenskan, medan trean och fyran får kvala.

– Jag tycker vi hör hemma där, vi har en sådan bra trupp. Sen vore det skönt om vi direkt kvalificera oss, för ett kval är alltid ovisst, säger Halvarsson.

I nästa omgång väntar BK Rebel och Vilhelmina för ÖBK.