Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ripjakt på gång i kvoterade och okvoterade renbetesområden

Nu meddelar länsstyrelsen i Jämtland att lottningen av den kvoterade småviltsjakten i renbetesområden är klar.

Nu finns resultatet sammanställt i en turordningslista för tre områden med kvoterad småviltsjakt. Områdena är Handölsdalens sameby, Mittådalens sameby och Tåssåsens sameby. Listorna visar vilka personer och i vilken ordning de kommer att bli kontaktade för att bli erbjudna jakt.

Listorna har skickats till de tre samebyarna. De kommer i sin tur att kontakta personerna på listan.

Här hittar du listorna.

Länsstyrelsen i Jämtlands län meddelar också att det från 20 augusti kommer att finnas så kallade dygnskort för småviltsjakt i okvoterade områden, till salu.

Alla som har betalat sin viltvårdsavgift och som har statligt jaktkort kan köpa dessa jakttillstånd.

Det finns olika områden i vilka dessa tillstånd gäller. Länsstyrelsen har på sin hemsida en karta över dessa områden. Där finns även information om återförsäljare.

Aktivering av de tillstånd man köpt ska ske via webben tidigast fem dagar innan man planerar att ge sig ut på jakten. På samma sida www.natureit.se gör man sin viltrapportering. Inloggning till den sidan finns på de jakttillstånd som utfärdats.