Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ripjakten på nätet avbryts

Lanseringen av den nya webb-portalen för ripjakt har avbrutits. De problem som hittills kantat nya hemsidan natureIT.se har inte lösts. Hur jägarna ska boka jakt inför hösten är nu oklart.

"Länsstyrelsen utreder nu alternativ", står det i pressmeddelandet som skickades under måndagen med beskedet att det inte blir någon online-försäljning.

I de kvoterade samebyarna Handölsdalens och Mittådalen kommer man inte att kunna boka ripjakt på nätet som det var tänkt. I Tåssåsens sameby kan man boka genom att anmäla sitt intresse och därefter lottas, precis som i fjol. Men det är av andra skäl än de rent tekniska som tycks omgärda den nya hemsidan.

Det är Östersunds-företaget Cybercom som nyligen fick en stororder av svenska försvaret som har utvecklat natureIT.se och som har stött på driftsproblem.

"Den senaste informationen från Cybercom till länsstyrelsen säger att företaget trots felsökning och kontroller inte kan garantera driften", skriver länsstyrelsen.

När applikationen först öppnades kraschade hemsidan vid anstormningen av uppkopplade jägare. Sedan dess har företaget trott på nystart men någon sådan blir det alltså inte enligt senaste nytt från länsstyrelsen.

NatureIT.se är ändå öppen för köp av fiskekort och annan jakt än ripor.

Läs mer:

Tåssåsens ripjakt blir kvar

Systemet havererade när jakttillstånd skulle sökas

Fler ripor väntas i norr än i söder