Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ripley sålde in ÖFK för nyförvärvet

Vänsterback, testat som mittback, spelar gärna på mittfältet men kanske allra helst som offensiv kantspringare. Den unge engelsmannen Lewis Sirrell passar väl in i ÖFK-mallen.
– Mitt spel är att attackera, attackera och attackera. Jag är en energispelare, säger 20-åringen.

Född och uppvuxen i trakterna kring Middlesbrough i North Yorkshire – grevskapet i norra England där även Brian Wake och Jamie Hopcutt kommer ifrån.

I likhet med Hopcutt har Lewis Sirrell genomgått den engelska ligaföreningens utbildningsprogram (League Football Education) och det var via dem som kontakten med Östersunds FK togs. Detta sedan Sirrell inte fått förnyat kontrakt med anrika Middlesbrough FC – klubben där han spenderade de sena tonåren.

– Det var tufft att behöva lämna eftersom jag har vuxit upp där och så, men efter ett par veckor fick jag ett telefonsamtal och nu är jag alltså här, berättar Lewis Sirrell.

Just Middlesbrough är även klubbadressen för jämnårige Connor Ripley, som precis har avslutat sin låneperiod som ÖFK:s målvakt.

– Jag har pratat med honom på facebook, och jag har sett hans bilder härifrån och han har berättat om vilken bra klubb det är, att det är fina människor i klubben och ett fantastiskt ställe, säger Lewis Sirrell.

Frånsett ett tjugotal framträdanden under en låneperiod hos Gateshead i Conference League blir Östersunds FK starten på Sirrells seniorkarriär.

– Jag hade ärligt talat inte trott att jag skulle åka utanför England för att spela fotboll. Jag har alltid varit inställd på spel i England, och hade inte förväntat mig att hamna här, men det känns som en jättebra möjlighet för mig.

Tanken på att flytta utomlands var till en början närmast lite skrämmande menar 20-åringen.

– Det kom lite som en chock först. Jag är inte van att åka utanför England, men som jag sa är det en fin möjlighet och min familj stöttade mig i beslutet att komma hit, så när jag fick okey från dem kändes det rätt att åka.

Efter bara några få dagar i sin nya hemstad har han redan förhoppningar om att bli kvar en tid.

– Mitt kontrakt stäcker sig över den här säsongen, men förhoppningsvis kan vi få till en förlängning före det. Jag hoppas det, men vi får se vad som händer, vad klubben vill och vad jag vill.

Det återstår att se hur manager Graham Potter har tänkt använda nyförvärvet, som verkar vara en mångsidig spelartyp. Snabb, kraftfull och orädd ser han själv som sina främsta egenskaper.

– Jag föredrar att spela på mittfältet eller som en ytter. Men om jag spelas som vänsterback kan jag spela där.

– Men jag gillar att anfalla mer än att försvara.

Läs mer:

ÖFK värvar engelsk ytterback

Förre ÖFK-spelarens klubb i kris