Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för explosion i skogen

En manskapsvagn står i lågor i skogen i trakterna av Rätan. Det finns risk för explosion och räddningstjänsten har spärrat av området.

Larmet kom cirka 20.15 om en brand i Mullberget, sydost om Rätan. Det är en manskapsvagn som brinner och enligt Thomas Fredriksson, inre befäl hos räddningstjänsten, handlar det om en fullt utvecklad brand.

Räddningstjänst från Rätan och Åsarna har ryckt ut till platsen. Dessutom har en tankbil skickats från Svenstavik. Räddningstjänstens arbete kompliceras av att finns både en dieseltank och en acetylenflaska på den brinnande manskapsvagnen. Det innebär att det finns en explosionsrisk.

– Vi har spärrat av ett stort område. Just nu 300 meter, säger Fredriksson.

Räddningspersonalen jobbar med att försöka ta reda på om flaskan med acetylengasen är hel eller trasig. Om den är hel finns risk för explosion.

– Då måste flaskan kylas i 24 timmar.

Den brinnande vagnen finns vid en skogsbilväg och det finns ingen bebyggelse i närheten. Inga personskador har rapporterats.