Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för vattenbrist i delar av Härjedalen i påsk

Härjedalens kommun vill att man sparar vatten i Tänndalsområdet i påsk. Det finns risk för brist på dricksvatten.

I ett pressmeddelande skriver Härjedalens kommun om vattenproblematiken i främst Skarvruet, Tänndalen, Hamra och Fjällnäs.

Skälet, enligt kommunen är det fina vädret och det stora antalet besökare. Alla är utomhus i det fina vädret och sedan går man in ungefär samtidigt på eftermiddagen för att laga mat och duscha. Det tär hårt på vattenreservoaren och vattnet blir en bristvara. Sedan under natten fylls reservoaren på igen.

Varningen bygger bland annat på erfarenhet från tidigare år.

- För några år sedan var det fint väder under påsken och då räckte inte vattnet till, säger Bengt Hjorth, arbetsledare för vatten och avlopp i Funäsdalen i pressmeddelandet.

Därför uppmanas alla i Tänndalsområdet att spara på vattnet och förbruka så lite som möjligt påsken och veckan efter.

Enligt pressmeddelandet kommer problemet vara löst till nästa år då en ny reservoar är klar och tar 400 kubikmeter vatten jämfört med den nuvarande som tar 120 kubikmeter.

Läs också: Bojkotten vid domstolens syn om Örndalen: ”Vi upplever att vi har Naturskyddsföreningen och Naturvårdsverket är emot oss”