Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv upp beslutet om Ängsmogården

Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut att flytta Ängsmons äldre elever till Torvalla för att Ängsmon blir för liten och det går att "gruppoptimera", göra större klasser, genom att slå ihop skolorna.

Man har dessutom beslutat att lägga ner Ope skola och tänkt att alla yngre elever ska gå på Ängsmon. Nu börjar det hända de saker som vi föräldrar hela tiden sagt kommer att hända:

• Några Opebarn har redan sökt plats i Brunflo.

• Några Opebarn har redan sökt friskola.

• Ope tittar på att starta F–6 friskola (vilket betyder inga yngre barn till Ängsmon).

• Några Ängsmobarn har fått plats på Storsjö.

Utöver det är jag säker på att många fler på Ängsmon och Ope också överväger möjligheterna framöver.

Så, hur tänker ni nu med beslutet att flytta senaredelen när ni ser att elevantalet krymper? Hur få barn kan ni tänka er att ha på Ängsmon för att samtidigt hålla Torvalla centrum levande?

Jag anser att ni ska ta upp denna fråga igen på nästa möte i nämnden.

Vi vet alla hur lätt man kan ändra ett beslut, gör nu det rätta och ändra detta beslut så slipper vi få en egenägd, kanonfin skola med härlig närmiljö, som står mer än halvtom till förmån för en dyr, hyrd lokal i Torvalla centrum.

Ängsmoförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel