Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robertsson nära första medaljen

Petter Robertsson, ÖFS, var endast 14 hundradelar från att ta sin första SM-medalj.
– Inte så kul att komma fyra, det var tråkigt när det var så tajt, säger han efter slalomtävlingen.

Årets alpina-SM avslutades med slalom i går i Idre. André Myhrer, Bergsjö-Hassela, tog en enkel seger och hade nästan en sekund till tvåan Mattias Hargin, Huddinge. Det här var SM-kungen Myhrers tredje guld. Tidigare vann han super-G och superkombinationen.

Valfjället, som hade 14 hundradelar tillgodo på Petter Robertsson, Östersund-Frösön, på fjärdeplats. Robertsson låg på sjundeplats efter det första åket.

– Jag kände att jag hade bra läge för jag hade bara tre tiondelar till pallen. Så det var bara att gasa och det tycker jag att jag gjorde bra, säger Petter Robertsson.

Trots medaljmissen var Robertsson ganska nöjd ändå.

– Jag är jättenöjd med åkningen, det var ett jättebra andra åk. Det är små marginaler i den här sporten och det hade lika gärna kunnat vara ett brons eller silver. Sen är det inte direkt några duvungar man tävlar mot utan det är jättebra åkare.

Tävlingarna i Idre bjöd på riktigt vårväder och det var många som åkte ur både på dam- och herrsidan.

– Underlaget var ingen höjdare egentligen, men det får man nästan räkna med på vårtävlingarna. De hade försökt vattna backen så att det skulle bli isigt men det hade inte frusit. Sen är backen också lite svårt, en tuff brant backe som är teknisk.

Maria Pietilä-Holmner, Umeå, tog sitt andra SM-guld för i år. Hon var snabbast i båda åken och vann med totalt 1,70 sekunder före Frida Hansdotter, Norberg. Trea var Therese Borssén, Rättvik. Bästa länsåkare var Linda Karlsson, Klövsjö, på tolfteplats.

Årets SM-drottning Kajsa Kling, Åre, med totalt tre guld, körde ur i det första åket.