Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robins mössa ger pengar till diabetesforskning

Bryntesson har visat att det går att kombinera elitidrott med diabetes.

– Jag fick diagnosen diabetes när jag var 16–17 år. Då visade det sig att det fanns väldigt lite kött på benen kring hur det skulle gå om man var elitidrottare, säger Robin Bryntesson.

fram mycket själv för att hitta rätta vägen.

– Jag har sett möjligheterna och lägger upp hela min träning runt diabetesen. Jag har hittat ett mönster och koncept, med bland annat insulinpump, som gör att det fungerar bra för mig.

Men Robin Bryntessons frågetecken när han fick diagnosen gjorde att han nu vill få fram mer forskning och underlag kring diabetes, barn och idrottare.

Då kläcktes idén om mössan. En mössa som skulle dra in pengar, både till Robins elitsatsning och till diabetesforskningen.

Tillsammans med sin klädsponsor togs en speciell rosa mössa fram, med en tofs i skumplast och formen av en sockerbit för att anknyta till diabetesen. Med andra lokala sponsorer har priset pressats ner till nära hälften.

den rosa färgen och även en logotyp av Robin själv stående på en arm har sina bakgrundshistorier.

– När jag var liten så tävlade jag alltid med rosa mössa. Jag blev den lille killen med den stora rosa mössan. Handståendebilden står för att ingenting är omöjligt trots diabetesen, säger Robin.

gått över förväntan.

– Jag gjorde det mest som en rolig grej. Vi tryckte upp 200 mössor och jag var jätteorolig att jag inte skulle bli av med dem. Men det bara small till så var mössorna borta och det har spridit sig bra sedan. Under Tour de Ski kunde man se folk i publiken med mössan och jag har sålt även till norske sprintåkaren Ola Vigen Hattestad.

är sålda i dagsläget. Ett bra stöd till Robin i form av personlig sponsring och ett bra stöd till forskningen.

– Först gav jag 11 kronor per mössa till diabetesforskningen eftersom det är mitt favoritnummer. Men efter att jag blev tolva i Vasaloppet och blev bäst i familjen, då mamma Lenita var 13:e som bäst, så bestämde jag mig att höja till 12 spänn per mössa.

Robin Bryntesson har varit krasslig en period, men siktar på start i helgens SM i Åsarna.

– Jag ska åtminstone åka stafetten, sedan får vi se hur det känns efter det och hur det blir med femmilen.