Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robinsonhund blev räddad

Hon föll överbord i hög sjö, simmade fem sjömil till en ogästvänlig ö och lyckades hålla sig vid liv ensam i fyra månader.

Hunden Sophie Tucker har väckt stor beundran i Australien efter att mirakulöst ha hittat tillbaka till husse och matte som gett upp allt hopp om en återförening.

november familjen Griffith såg sin älskling försvinna ner i de skummande vågorna under en seglingstur utanför östkusten. Fyra månader senare hörde de rapporter om att viltvårdare på den avlägsna ön St Bees Island hittat en kringstrykande hund. När husse och matte såg hunden anlända till fastlandet med båt förstod de genast att de gissat rätt. ”Vi ropade på henne och hon började genast vifta på svansen och kasta sig mot gallret i buren”, sade Jan Griffith efteråt till nyhetsbyrån AAP. ”Vi önskar verkligen att hon kunde prata.” (TT-AFP)