Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rodden starten på insamlingen

– Det finns alldeles för många ungdomar som mår dåligt. Vi vill på vårt sätt försöka hjälpa till genom att starta stiftelsen 2 Vänner.

Den huvudsakliga orsaken till oceanrodden är att Viktor Mattsson och Fredrik Albelin vill få igång stiftelsen 2 vänner på allvar. En stiftelse som de själv har startat där målet med insamlingen är att kunna grunda en verksamhet i Jämtland, som har som huvuduppgift att hjälpa barn och ungdomar att under svåra stunder välja en bra väg.

– Både jag och Fredrik har nära anhöriga som i alldeles för unga år valt att ta sitt eget liv. Tyvärr ligger Jämtlands län alldeles för högt i den statistiken, säger Viktor Mattsson.

– Alldeles för många ungdomar mår dåligt och det har inte blivit bättre. Det är inte många som vill prata om det och framförallt söker de inte hjälp. Men ser man vad de skriver på sociala medier förstår man att det inte är så bra som många tror, säger Fredrik Albelin.

Verksamheten skall vara öppen dygnet runt, och bygga på vuxnas intresse att lyssna och dela med sig av sin kunskap och livserfarenhet till behövande barn och ungdomar. Barn och ungdomar som söker sig till 2 Vänner, skall få hjälp och stöd genom samtal och möten.

– Barn och ungdomar kommer kunna komma i kontakt med 2 Vänner via telefon, chatt och direkta möten dygnet runt året runt, berättar Fredrik Albelin.

För att få en kontinuitet i samtalen och möten med barn och ungdomar, så kommer 2 Vänner erbjuda individuell kontakt med en mentor.

– Insamlingen har redan börjat men drar igång på allvar när vi startar med båten 4 december. Vi har som mål att stiftelsen skall slå upp sina dörrar och starta verksamheten den 1:a april 2012.