Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rogard har fått uppleva Åsarnas hela storhetstid

Rogard Göransson har lämnat styrelsen i Åsarna IK efter 44 år, varav 38 säsonger som ordförande. Han efterträds av Ingvar Borg, känd profil från Brånan.

Trettioåtta år som ordförande är en extremt lång period av ideellt arbete. Men Rogard har stortrivts. Dessutom har han fått uppleva Åsarna IK:s fantastiska framgångar inifrån.

– Det går inte komma ifrån, men Lars-Göran Åslunds första VM-guld 1970 är oöverträffat för min del. Vi fick någonting att bygga vidare på, berättar Rogard Göransson.

Och som det har byggts. Rogard har haft förmånen få uppleva hur 163 SM-guld, tjugo OS- och VM-medaljer, (åtta guld) och nio Vasaloppssegrar gått till klubbens åkare genom årens lopp.

– Ett fantastiskt facit och jag är tacksam över att ha fått vara med så här länge.

Men nu är det slut. Rogard kände redan ifjol att det var dags lämna över klubban till nya krafter. Någon ny ordförande gick inte uppbringa 2013 men vid årsmötet nu i januari tog Ingvar Borg över.

– Vi ska bli 1 000 medlemmar, bygga vidare på det som redan finns och framför allt: Vårda de 64 barn och ungdomar som kontinuerligt tränar skidåkning här i byn flera kvällar i veckan, säger han.

Ungdomsverksamheten är alltså fortsatt stark. Skidkulturen består. Där är Åsarna oöverträffade, sett till samhällets storlek, invånarantal och att barnen i och runt omkring skidmetropolen fortfarande dras så starkt till längdsporten.

Framgångarna tycks dessutom fortsätta. Bara häromdagen bärgades som bekant ett OS-silver genom Teodor Petersson och OS är inte ens halvvägs ännu.

Hur ska då Rogard Göransson fylla sin fritid framöver, nu när inte skidorna tar all tid?

– Det blir inga problem. Jag har massor av saker att ta itu med som legat för fäfot under alla dessa år. Jag har gjort väldigt lite för egen och familjens del. Skidorna har tagit mesta tiden, men jag ångrar ingenting. Sporten har gett mig så enormt mycket tillbaka, säger han.