Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Lexmyr

Roffe Lexmyr, känd idrottsprofil, vår make och pappa, har lämnat jordelivet efter ett rikt liv.

Annons

Det skedde i stillhet lördagen 9 januari 2010 och vår saknad känns stor, men minnena och vetskapen om hans gärning värmer i sorgens stund.

Rolf Lexmyr föddes 11 april 1935 i Östersund. Han växte upp i Karlslund som lillebror till Kjell och Kerstin. Mamma Anna var hemmafru och pappa Oskar hade ett åkeri.

Roffes stora intresse har alltid varit idrott, och han var en duktig idrottsman. Han älskade också att dansa.

En annan av hans passioner var konst och han målade vackert och uttrycksfullt.

1961 träffade han Margit och de gifte sig samma år. Han tyckte att det lät perfekt då hon berättade att hon var vargungeledare. Lyckan var fullkomlig när barnen Gabriela och Christian föddes 1970 och 1973.

Roffe och Margit var flitiga resenärer. Roffe berättade bland annat om då han samlat ett gäng för att spela fotboll på stranden, bara med hjälp av några ord på spanska, en boll och ett öppet sinne. De dagarna var rena paradiset, och gav vänner för livet!

De fann ett paradis då de köpte sommarstugan i Lugnvik år 1979 som de generöst delade med vänner och bekanta. Här tog familjen emot sommarbarn och Roffe ordnade läger för ungdomar.

Roffe ansåg sig ha en viktig uppgift och det var att hjälpa barn och ungdomar. Genom att vara ungdomsledare inom idrotten kunde han fylla sin uppgift och samtidigt ägna sig åt sitt idrottsintresse.

Det var alltid ungdomar som var det viktigaste för Roffe och för dem gav han allt. Det var även i kontakten med sina ungdomar han fick kraft och energi att driva sin gärning vidare.

Många förknippar nog Roffe med Frösö IF där han arbetade i många år, först ideellt och senare på heltid. Han bidrog till Frösö IF:s framgångsrika ungdomsverksamhet och arbetade till exempel för att få till fotbollsplanerna på Warners (vid macken i Mjälle) på Frösön.

Rolf startade också pingisen på Frösön som blev populärt och framgångsrikt. På dagarna var han runt på skolorna och på kvällarna var det alltid träning. Oftast fanns han i idrottshallen på Östbergsskolan, där Margit jobbade som badvakt.

En höjdpunkt för Roffe var då han 1975 tillsammans med årskullen -59 åkte till Oslo för att spela Norway cup som då var då världens största fotbollscup för ungdomar. Den resan slutade med att de vann hela turneringen och fick springa ärevarv på Bis-lett.

Roffe har även förärats flera fina utmärkelser för sin gärning, som han tagit emot med tacksamhet och ödmjukhet. Närmast hjärtat låg nog utnämningen Sveriges bäste ungdomsledare som han tilldelades 1972 efter en omröstning som anordnats av Trygg Hansa.

En av Roffes många gåvor var att se det vackra i andra människor. Han såg behov hos så många barn, här hemma och ute i världen. Ett sätt att hjälpa var att bli stödfamilj och fadderpappa till barn, bland annat på Sri Lanka dit han reste flera gånger.

Pappa var en underbar pappa, en fantastisk sagoberättare med förmåga att hitta magin i livet. Han ville alltid finnas där för dem som behövde honom. Hans ljus brann så starkt och intensivt, en sann eldsjäl.

Annons