Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rolig Norge-historia för Kolgjini

Lutfi Kolgjini gillar Norge. När svenska V75 kördes på Momarkens travbana i Mysen tog Jägersrokusken tre segrar och en andraplats.

– Jag börjar gilla det här landet bättre och bättre, sa Kolgjini och skrattade.

Det största smilet kom efter vinsten med Turnaround i Gulddivisionen. När Kolgjini passerade mållinjen kunde han belåtet se stallkamraten Paul November (Johnny Takter) ta andraplatsen.

– Det här en enorm prestation av Turnaround. Först galopperade han i första sväng och sedan fick han trava utvändigt om ledaren sista varvet. Men jag har starka hästar som gillar långa upplopp som det är här på Momarken, sa Kolgjini.

Turanaround svarade för lördagens prestation. Det var imponerande att se hur han pressade sig förbi ledande favoriten Maid For Tag över upploppet och här har ”Ludde” en ny häst för den högsta eliten.

kanske även Joel Cortina som vann den sista V75-avdelningen på fina 1.14,9 över medeldistans. Kolgjini forcerade sin häst till ledningen efter 700 meter och drog sedan i hårt tempo.

– När jag får ledningen så brukar jag bjuda tillbaka genom att dra undan och inte köra någon taktik, kommenterade han.

Han valde samma segerrecept med Minos Vang som var mycket stark i den andra V75-avdelningen.

Svenskarna dominerade som väntat V75-tävlingarna och norskfödda hästar har svårt att hävda sig.

På kallblodssidan är dock den norska bredden överlägsen den svenska. Det visade sig också i V75-1 där Grinstad Jan med Geir Vegard Gundersen tog en snygg spurtseger före längre ledande Jubel Sture. Storfavoriten Odins Kjempe fastnade i rygg på ledaren och i ett desperat försök att komma loss på upploppet störde Tor Wollebaek en konkurrent och diskades för trängning som tvåa. (TT)