Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rollspel på Europadagen

Med rollspel och en livs levande EU-parlamentariker bättrade Fjällgymnasiets elever på sina kunskaper.
– Vi har försökt att göra det lättsamt, sa Evelina Trapp.

Utanför Fjällgymnasiet i Svenstavik vajade den europeiska flaggan med sina tolv gula stjärnor på en blå botten för att uppmärksamma Europadagen den 9 maj. På ett antal stationer tillbringade skolans elever hela förmiddagen med att lära sig mer om EU.

– EU påverkar en stor del av vår vardag. 60 procent av kommunens arbete här i Berg är relaterat till EU och vi påverkas av det kommande EU-valet. Därför är det viktigt att veta mer, sa Evelina Trapp.

Hon är en av skolans EU-ambassadörer som varit i Bryssel på studiebesök och som nu tagit på sig att informera sina skolkamrater om EU.

– Det är vår uppgift som EU-ambassadörer och vi tyckte det passade bra på Europadagen.

Gymnasieeleverna fick bland annat lyssna på länets socialdemokratiska EU-parlamentariker Jens Nilsson och engagera sig i olika rollspel. För flera av eleverna är det dessutom första gången de har åldern inne för att få rösta i ett riktigt parlamentsval.

– Skolvalet i maj är ett bra sätt att lära sig hur det går till att rösta. Elevernas första inställning var att det här med EU var tungt och tråkigt men vi har försökt att göra den här Europadagen lättsam och försöker att ge eleverna en så bred kunskap som möjligt, berättade Evelina Trapp.