Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rondeller går före barnen

Östersunds kommun ska spara pengar, stora pengar. Enligt de som bestämmer, socialdemokraterna, vänsterpartisterna och ”miljö-demokraterna ska detta ske genom att ta bort pengar från barn och ungdomar.

Samtidigt beslutade härom dagen de som bestämmer att lägga 3 900 000 kronor på en ny rondell vid Litsvägen, en rondell som av en händelse ska stå klar precis samtidigt som Ica Maxi öppnar i september 2009.

De som bestämmer tycker att det är helt okej att skattebetalarna står för samtliga fioler, man försöker inte ens få Ica och Fältjägaren, som äger Stadsdel Norr, att betala.

När jag i miljö- och samhällsnämnden försökte få dem som bestämmer att ta reson och förmå Ica och Fältjägaren att bidra med pengar, så fick jag veta att det skulle innebära att Östersund hamnade ännu längre ned på rankingen av företagsvänliga kommuner.

Socialdemokraternas, vänsterpartisternas och ”miljö”-demokraternas sätt att främja företagsklimatet i Östersund är att låta skattebetalarna betala samtidigt som kommunens barn och ungdomar sätts på svältranson. 

 Partiet som har miljö i sitt namn verkar göra vad som helst för att få sitta kvar vid grytorna.