Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönngren vinnare i Funäs

Funäsdalen stod värd för hela sex FIS-storslalomtävlingar i helgen. Det första av tre arrangemang för Funäsdalens SLK i vinter (tävlingar är även schemalagda i januari och mars) och många ville vara med, även ett gäng från andra länder. I damklasserna var det ett 60-tal startande varje dag och på herrsidan en topp med 116 startande i lördagens tävling.

Åres Mattias Rönngren tog den enda länssegern när han vann söndagens tävling. Ett starkt andra åk gjorde att han passerade Max-Gordon Sundquist, ÖFS, som fick nöja sig med andraplatsen. Söndagen innebar också en andraplats för ÖFS Lisa Hiltula. Hon kunde inte göra något åt tyskan Meike Pfister, helgens suverän med två segrar och ett tredjepris på tre försök i damklasserna.

Tidigare under veckan blev det pallplatser även för Jonna Luthman, Åre (tvåa på lördagen), Felix Monsén, Åre (tvåa på fredagen), Anthon Cassman, ÖFS (trea på lördagen) och Casper Stein-Lagerheim, ÖFS (trea på fredagen). Vi lyfter extra på hatten för Jonna Luthman, född 1998, som blev tvåa, fyra och sjua i tävlingarna trots att hon mötte åkare som var flera år äldre.

Resultat från Funäsdalen.