Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röntgen-utrustning ur funktion

Sjukhusets CT-utrustning är ur funktion. Om en större olycka händer kan ambulanser behöva dirigeras om till andra sjukhus.

CT-utrustning används för att göra datortomografi, vilket ger en tredimensionell röntgenbild. Normalt finns en andra CT-utrustning på Östersunds sjukhus, men just nu håller den på att byggas om.

Landstinget skriver i ett pressmeddelande att den reservdel som fattas finns i USA men att den är beställd och på väg till Östersund. Enligt uppgift kan den komma redan under fredagen men det troligaste är att den kommer på lördag.

CT-verksamheten planeras om till annan röntgenverksamhet, som vanlig röntgen, ultraljud och magnetkamera.

Landstinget skriver i pressmeddelandet att om det inträffar en större olycka med svåra skador, så kan det bli aktuellt att dirigera ambulans till annat sjukhus. De sjukhus som kan bli aktuella är informerade om detta.

Dessutom kommer ambulanshelikopterns verksamhet att finnas prioriteras så att den finns tillgänglig för eventuella svåra skador.