Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörlig föreställning tacklar invandring- och flyktingfrågor

Att skapa integration genom kultur men också ett försök att diskutera invandring och flyktingfrågor på ett nyanserat sätt. Så beskrivs den mobila föreställning som på måndag har premiär i Bispgården.

Annons

En mobil minivariant och vidareutveckling av det initiativ som en rad aktörer tagit på Grytans flyktingförläggning har på måndag premiär i Bispgården. Arrangemanget, som går under namnet "Åt helvete med integration!", är en musik- och diskussionsföreställning som blandar både humor och allvar. Artisterna som uppträder är Micke Mojo, Jens Ganman och Per Stålhandske.

Att arrangemanget sätts upp i Ragunda kommun kan tillskrivas kommunalrådet Terese Bengard (S):

– Detta är en av de viktigaste frågorna för kommunerna i länet att få till på ett bra sätt och eftersom vi är duktiga på kultur och vill vara bra på integration kändes detta som en mycket bra idé. Jag är tacksam att Regionförbundet ställer upp och att vi kan göra detta tillsammans.

När man spelat klart i Bispgården kan den mobila förställningen sättas upp på fler ställen i länet.

– Debatten kring det nya Sverige och de nya premisser som följer med kulturell diversifiering är ofta starkt polariserad. Båda sidor hemfaller åt plakatretorik och i många sammanhang saknas det konstruktiva samtalet. Inte minst på mindre orter som Ragunda där fördomar, både om invandrare och lokalbefolkning, snabbt får fäste. Dessa frågor vill vi ta upp i föreställningen, säger Jens Ganman som är en av upphovsmännen i ett pressmeddelande.