Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta fram Årets lussekatt

Nu är det dags att kora en vinnare i vår Lussekatt-tävling.

Vem som vinner avgör du genom att rösta på din favorit. Vinnaren får ett presentkort på 1 000 kronor på Tasseborg i Östersund.

Över 500 kandidater har anmälts till årets tävling och juryn har haft stora problem med att välja ut tio finalister. Men nu är finalfältet klart, och nu är det upp till er läsare att utse en vinnare.

Rösta via sms på din favorit, den katt du vill se som Årets lussekatt i ÖP och på OP.se samt LT och ltz.se. Sista dag att rösta är söndag 7 december.

Vem som vinner omröstningen avslöjar vi i ÖP och på OP.se samt LT och ltz.se lördag 13 december.

Gör så här: Sms:a LUSSE (mellanslag) följt av numret på din favorit. Skicka det till 72072.

Varje sms kostar 10 kronor + eventuell trafikavgift.

Här är alla finalister 2014:

Bilderna hittar ni i bildspelet ovan.

1. KEEMO

Ras: Sphynx

Ålder: 2 år.

Ägare: Hanna Eriksson Norman, Östersund

Kommentar: "Detta är min äldsta katt Keemo. Han är så häftig för man kan se honom sitta och räkna ut hur han ska klättra upp till svåra ställen. T.ex en gång så satt han på sängen och tittade - klev upp på nattduksbordet, upp på byrån och hoppade upp på kanten av dörren och åkte snålskjuts till garderoben, gick över ett par lister som vi har liggandes ovanpå garderoberna och sen krafsade han upp dörren på min sambos garderob och la sig för att sova högst upp i hans."

2. TYRA

Ursprung: Tidigare hemlös hittekatt i Stockholm.

Ägare: Otto Nilsson, Rätan

Kommentar: "Katten Tyra ligger gärna på rygg när hon myser. Tyra bor numera i en liten by i Bergs kommun. Ursprungligen var hon en hemlös hittekatt i Stockholm, men nu har hon eget hus i Jämtland."

3. ZEB

Ras: Bengal. Ålder: Snart 6 år

Ägare: Bertil Johansson, Östersund

4. MELKER JOHN CONSTANTINE RAGNARSON AF FRÖSÖN

Ålder: 5 veckor på bilden

Ras: Perser

Ägare: Patric Ragnarson, Frösön

Foto: Susanne Rask

Kommentar: "Melker är en perser, silver shaded är färgen och på bilden är han 5 veckor. Jag har fött upp honom och äger honom fortfarande."

5. OLIVER

Ålder: 6 år

Ras: Bondkatt

Ägare: Anneli Paulsson, Svenstavik

Kommentar: "På bilden sitter Oliver i sin favoritsnöbollsbuske på jakt efter fåglar."

6. FILIP

Ålder: 10 år

Ras: Bondkatt

Ägare: Ute Lindholm, Östersund

Kommentar: "Den tioåriga bondkatten Filip är nu redo för juletiden med sin nya tomteluva som håller öronen varma. Men som vanligt ser han mest fram emot julmaten."

7. MAJA

Ålder: 1 år. (3 månader på bilden.)

Ras: Bondkatt

Ägare: Malin Frihlén, Orrviken

Kommentar: "Maja är en supersocial, mysig och busig liten katt."

8. FLINGEN (Snowflake)

Ålder: 3 år

Ras: Europé

Ägare: Linda Dahlgren, Östersund

Kommentar: "Flingen bor mitt i centrala Östersund. Han älskar att busa och kramas och favoritmaten är rökt skinka och tonfisk! Han ser fram emot julen då han äntligen ska få börja tugga på julbocken som brukar stå under granen varje år. Här poserar han med sin nya fina stjärngossehatt han fått av husse, som Flingen ska ha på lucia."

9. FJUN.

Ålder: 1,5 år (På bilden var hon 5 månader.)

Ras: Bondkatt

Ägare: Carina Berger, Gällö

Kommentar: "Det här är Fjun. Hon är en intelligent katt, som förstår nästan allt jag säger. Fjun har precis lärt sig nöjet med att fånga möss, vilka hon tar in till sin lilla dotter, Bäbis."

10. PÖLSA

Ålder: 4 år (4 månader på bilden)

Ras: Huskatt

Ägare: Louise Nääs, Frösön

Kommentar: "Under Pölsas första jul, på juldagen, var han spårlöst borta. Hela släkten letade överallt. Till slut hittade vi honom – sovande i Tomteland."