Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta grönt och ungt på söndag

Annons

Den 7 juni är det val till Europaparlamentet, EU:s enda folkvalda organ. Vi kan välja att fortsätta som vanligt, eller så kan vi ta chansen och på allvar göra något åt den absolut viktigaste frågan för mänskligheten och livet på jorden; klimatförändringen.

Björn Lindgren, 20, från Östersund kandiderar i valet för Miljöpartiet.

I dag är medelåldern i parlamentet 55 år och vi tror att parlamentet behöver unga och fräscha hjärnor som kan tänka utanför de gamla systemen.

Björn har inte bara en ung ålder utan också kompetens. Han gick natur/miljö på Palmcrantzskolan och är oerhört duktig på miljö och miljöpolitik.

Han vann tillsammans med sin kompis Andreas Nordin den riksomfattande tävlingen klimatkampen för gymnasieelever med sitt projekt om individuella utsläppsrätter.

Han har även varit aktiv i Östersunds Ungdomsråd (bland annat som ordförande), han är engagerad i Nykterhetsrörelsens scoutförbund och har startat upp Grön Ungdom Östersund.

Just nu läser han arabiska på Försvarets Tolkskola och är fast besluten om att jobba med klimatfrågor och politik många år framöver.

Inför valet hoppas vi inte bara att alla som läser detta röstar grönt. Tala med dina vänner, din familj och dina klasskamrater om hur viktigt det är att rösta.

Ju färre personer som röstar, desto större inflytande får partier som man kanske alls håller med.

Think Big – Vote Green

Mer läsning

Annons