Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta inte på kreationister och klimatkramare

Annons

Politiker och mediefolk som använder den nya klimatvokabulären: klimatneutral, klimatsmart, klimatvänlig, klimatförnekare, klimatkris et cetera, ska man betrakta med skepsis. Sådana människor saknar, i normalfallet kunskaper inom det område som de själva anger som de viktigaste frågorna, man kan utan överdrift säga att de är troende.

En artikel eller ledare i tidningen där mina ögon faller på något sådant ord som jag här nämner, avslutar jag omedelbart eftersom läsning av alster från okunniga journalister är bortkastad tid. ÖP håller sig tyvärr med några sådana naturvetenskapliga analfabeter.

Ändå värre är det att höra när politiker som kandiderar till EU-parlamentet visar sina okunnigheter.

Vad har ni att välja på i EU-valet? När det gäller Kristdemokraterna hoppas jag att svenska folket är så pass intelligent så de förpassar det partiet till historien, både i EU och nästa år Sveriges riksdag. Kristdemokraterna har som första namn på sin lista, Ella Bohlin, en vidskeplig kreationist  tillika AGW-religiös.

Kreationist är en person som tror att universum skapades för cirka 6 000 år sedan av en intelligent god och allsmäktig Gud. Skapelsen tog en vecka och då han man med en vilodag också. En talande orm lurade de två första människorna att äta ett äpple, som var förbjudet. Och sen gick det som det gick.

Sånt här tror Ella Bohlin på och tycker nog (illa dolt) att det är den version som borde läras ut i skolorna.

Övriga partier visar samma undergivenhet för den obevisade hypotesen om att människor är orsak till global uppvärmning (AGW).

Så kära väljare, avstå inte från att rösta i EU-valet. Ge de etablerade partierna med sina vidskepliga kandidater, en spark i arslet och lägg din röst i något parti som gör att sparken känns.

Mer läsning

Annons