Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta rött i valet 14 september!

Stormarna har avlöst varandra. En kraftig storm med lågtryck har även nått Rosenbad – 400 000 arbetslösa, sämre skola, sämre statsbudget etcetera.

År 2006 hade statsminister Göran Persson (S) ett budgetöverskott på 65 miljarder kronor. Nu har det blivit ett lågtryck (budgetunderskott) på 87 miljarder under den mörkblå himlen.

Tittar man i regnmätaren (statsplånboken) innefattar det en nederbörd på 52 miljoner kronor per dag som bara har hällts ur.

Det är inte konstigt att näringsminister Annie Lööf (C) inte får näringslivet att växa ekonom(log)iskt. Arbetstillfällen skapas av ett näringsrikt samhälle. Det är många arbeten som hänger på björkkvisten.

Björk(kvist) leder mig in på skolan. Kvisten har brustit. Fler och fler niondeklassare går ut grundskolan med underkänt i kärnämnena. Många av dem måste börja sitt gymnasieliv med att gå ett basår (IV-programmet) för att läsa upp dessa ämnen.

Det medför att de kommer ett år efter, vilket innebär ett år senare ut i arbetslivet för att visa sina kunskaper. Vi kan väl vara överens om att kunskap är lika med jobb?

För att lärarstammen ska hålla, måste "Björken" se till att inte lägga så tungt ansvar på den. Lärarna ska undervisa framtidens demokratiska samhällsmedborgare, inte vara till exempel psykologer (som det är mycket nu).

Nä, det är dags att göra "reint" efter dessa åtta "blåsiga" år på Rosenbad.

Ta ett bad med rosendoftande schampo och massera bort "blåmärkena" och rösta rött 14 september!