Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röstning om regionen och multiarenan

Alla som deltog i dagdelen av Guldgalan fick med sig ett röstningsverktyg, en mentometer, in i stora salongen i Storsjöteatern.

– När det gäller regionen tryckte jag på alternativ 1, att Jämtland ska vara en egen region, sa Jeanette Redhe från Östersund.

– Vi ska inte beblanda oss med andra och strula till det.

Multiarenan, med två ishockeyhallar, gymnastikhall och konstfrusen bandyplan för 260 miljoner kronor, vill hon inte alls ha.

– Jag tror inte det är så genomtänkt. Det ska administreras och det ska underhållas, och det måste fyllas med någonting. Det blir så mycket pengar i slutändan.

Det var 269 som röstade. Men det går inte att dra några växlar alls på att 55 procent av dem vill att Jämtlands län ska bilda sin egen region.

Inte heller går det att dra några slutsatser utifrån att drygt 20 procent av knapptryckarna vill ha den multiarena som föreslagits på Stadsdel Norr, att 15 procent vll ha en mindre och billigare, att 40 procent av dem vill ha ett annat alternativ, och att drygt 20 procent inte vill ha någon arena alls.

För de röstande var inte det minsta slumpmässigt utvalda, vilket är ett grundkrav för statistiska undersökningar. De 269 representerade bara de 269 som var i teatersalongen.