Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotmos med fläskkorv och grov senapssås

4 personer

50 minuter

Annons

Gör så här:

1. Skala och skär rotsakerna i bitar. För att rotsakerna ska bli färdiga samtidigt kan man skära kålrot och morot i mindre bitar medan potatisen kokas hel. Koka först upp kålrots- och morotsbitar och låt dem sjuda i 10–15 minuter. Därefter tillsätts potatisen och allt får sjuda vidare under lock i 25 minuter.

Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt. Vill man ha helt slät rotmos kan den köras i matberedare. Blir moset för kraftigt kan det spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.

2. Värm fläskkorven i vatten.

3. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda 5 minuter. Skiva upp korven och servera den med rotmos och senapssås.