Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rotmos med fläskkorv och grov senapssås

4 personer

50 minuter

Gör så här:

1. Skala och skär rotsakerna i bitar. För att rotsakerna ska bli färdiga samtidigt kan man skära kålrot och morot i mindre bitar medan potatisen kokas hel. Koka först upp kålrots- och morotsbitar och låt dem sjuda i 10–15 minuter. Därefter tillsätts potatisen och allt får sjuda vidare under lock i 25 minuter.

Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt. Vill man ha helt slät rotmos kan den köras i matberedare. Blir moset för kraftigt kan det spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.

2. Värm fläskkorven i vatten.

3. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda 5 minuter. Skiva upp korven och servera den med rotmos och senapssås.