Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roxette ställer in – slutar turnera: "Marie orkar inte"

Roxette har turnerat färdigt. På inrådan av Marie Fredrikssons läkare ställer bandet in samtliga planerade spelningar.
– Marie orkar inte turnera, säger Roxettes manager Marie Dimberg.

Annons

Roxette skulle ha spelat i länder som Schweiz, Finland, Storbritannien och Ryssland i sommar. Beskedet att de slutar turnera innebär att deras sista spelning någonsin ägde rum i Kapstaden i februari i år.

TT har sökt Marie Fredriksson och Per Gessle som inte vill kommentera beskedet utöver det pressmeddelande som skickats ut.

"Det har varit 30 fantastiska år! Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid. Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009. Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan", hälsar Marie Fredriksson i utskicket.

Per Gessle säger också adjö till konsertpubliken:

"Tack alla musiker och medarbetare längs vägen, tack alla underbara fans, alla ni som lyssnat och spejat, uppmuntrat, väntat, rest, sjungit med och skrattat och gråtit. Nu är Roxettes turnéliv över. Visst var det kul?"

På bandets Facebooksida har tusentals fans reagerat på beskedet. Merparten uttrycker sorg över de inställda spelningarna och skickar samtidigt värmande ord till Marie Fredriksson.

Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002. Tillsammans med Per Gessle gjorde hon comeback på scenen 2009. Men Marie Fredriksson lever fortfarande med sviterna av sjukdomen.

Bandets manager Marie Dimberg vill inte uttala sig om huruvida Fredriksson åter har drabbats av cancern.

– Jag kommer inte att kommentera någonting medicinskt, för jag vet inte. Roxette släpper en skiva nu och det kommer en video, men turnerande är för krävande, säger hon.

Beskedet att Roxette slutar turnera innebär inte att de upphör som band. Den 3 juni släpps deras tionde studioalbum "Good karma".

Carl Cato/TT

Läs också: Roxette släpper ny skiva i sommar