Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusta upp våra dåliga vägar

Annons

Öppet brev till finansminister Borg (M) och infrastrukturminister Elmsäter-Svärd (M):

Vi är så glada här i Offerdal att ni tänker på oss. I årets vårbudget talar ni om att inga satsningar ska ske utan att regeringen har sparat till dem.

Här i Jämtland har vi sparat under ett halvt sekel på underhållet av vägarna. Inte mycket har satsats på förbättringar så därför är många grusvägar i sämre skick än när de byggdes för 80–100 år sedan.  

Det framgår mycket klart när vi i Jämtland har bara drygt 50 procent av vägarna belagda jämfört med till exempel Blekinge som har 97 procent belagda vägar.

För att ytterligare klargöra exemplet får Jämtland 10 miljoner kronor mindre i regionala väganslag per år jämfört med Blekinge. Trots detta är storleken på Blekinges vägnät endast 30 procent av Jämtlands.

Därför undrar vi, när börjar upprustningen? I vårt fall ska det inte ske med hjälp att en lastbil som leker på våra grusvägar med ett litet hyvelblad under bilen, kallat underbett. I dag kör den och flyttar jordblandningen fram och tillbaka.

Nu får det vara nog. Det finns andra områden än Stockholmsområdet! Tänk på att det är vi övriga områden som försörjer och ser till att ni överlever!

Göte Thorén

ansvarig för vägupproret i Offerdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel