Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rutinerade gubbar rockade loss

Egentligen vill jag skriva två recensioner för det var två konserter. Innan och efter att Steve Gibbons står på scenen.

Det utlovades klassisk gubbrock på Studioscenen i torsdagskväll. Och gubbig var det. Rockbandet Trouble Boys med Billy Bremner från Rockpile i spetsen, Janne Oldaeus från Rost och Jerry Williams band, Micke Finell från The Refreshments och Pelle Alsing som spelat med nästan alla Svenska musiker – en kvartett rutinerade rockrävar med andra ord – masade sig upp på scenen. De fyra herrarna som alla är till åren komna kändes trötta och Billy Bremners notställ, som han sällan lyfte blicken från, var allt annat än rock'n'roll. De spelar skickligt och tight men det är trist och sångerna om att åka rosa Cadillac skriker ålderskris. Det tillsammans med klycshiga gitarriff som vi alla har hört hundra gånger om.

Sedan inleds del två av kvällen. Steve Gibbons, med sina tonade glasögon, stiger upp på scenen och det bara skriker rock'n'roll om honom. Med en röst som påminner om Bob Dylans darr och ordentlig koll på fingrarna i gitarriffen imponerar 73-åringen. Det är inget snack om att han vet vad han sysslar med. Det blir drag, en helt annan stämning och riktig rock. Musikerna bredvid honom på scenen hamnar i periferin och skyms av Gibbons stjärnglas trots deras skicklighet.

Jag undrar hur länge han ska orka hålla på? Ända in i kaklet, för Steve Gibbons är inte 73 i kroppen. Snarare 23.

Och de håller på länge. Med Micke Jönsson som förband blir det en över två timmar lång konsert. Två timmar som gick upp och ner men som ändå lade ribban för vad som komma skall med IF Popgeni i höst.

Betyg: 3 av 5.