Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rydqvist tvåa i Piteå

Östersunds Maria Rydqvist lyckades bäst av J/H-åkarna när Piteå höll avslutningen av Intersport och Vattenfall Cup. Rydqvist blev endast slagen av en suverän Charlotte Kalla i D 21-klassen.

Annons

Tävlingarna i Piteå var den fjärde och sista i årets upplaga. Det började i lördags med en extremt kort prolog på 5 respektive 3.3 km och avslutades i går med jaktstart.

Tiio Söderhielm, Östersund var helgens glädjeämne på herrsidan för J/H. Söderhielm var nia i prologen och åkte sedan upp sig till en fjärdeplats i går.

– Jag är nöjd. Det var min bästa insats i år tillsammans med femmilen i SM. Jag hade häng på Daniel Rickardsson (vinnaren från Hudiksvall, men boende i Östersund) i går, men jag orkade inte.

Näst bäste J/H-åkare var Teodor Peterson, Åsarna som sjua. Teodor gladde med en stark uppkörning i går.

fanns två jämtländska solstrålar. Maria Rydqvist, Östersund var tvåa i prologen och höll den placeringen i gårdagens 10-kilometerslopp. Ida Ingemarsdotter, Åsarna, lyfte sig från en fjärde till en tredjeplats.

– Jag är nöjd, även om det kändes hopplöst sedan Charlotte (Kalla) dödat all spänning i lördags, sa Rydqvist.

Bakom seniorerna kördes fyra juniorklasser. Bäst gick det i D 17–18, där Ida Clareus och Lisa Dahl slog till rejält för Offerdal. De åkte upp sig från prologen och slutade trea och femma. Clareus faktiskt bara en sekund från andraplatsen. Bakom dessa var Östersunds Johanna Meyer nia.