Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rydqvist vassast i SkejtVasan

Maria Rydqvist, Östersund SK, utklass­ade allt motstånd när SkejtVasan över 45 ­kilometer avgjordes i går. Detta blev en trevlig avslutning på några omtumlande dagar för Maria.

– Ja, den här segern känns extra skönt, sade Maria.

Faktum är att hon sent ska glömma den gångna veckan. Först blev Maria bara reserv i svenska VM-laget. När sedan sjukdomar började härja i svenska truppen blev hon inkallad till Liberec. Men bara efter någon dag i Tjecken blev hon febersjuk och fick åka hem igen.

– Jag hann sova två nätter i Liberec och en natt i Prag. Men jag kan i alla fall konstatera att svenskarna bor bra i Liberec, sa Maria med ett leende.

tillbaka till Sverige åkte hon direkt hem till Älvdalen och började ladda inför SkejtVasan. Hon tillfrisknade och i går utklassade hon alla konkurrenterna. Hon vann med två och en halv minut före tvåan Sara Lindborg, Östersund och norska skidveteranen Hilde G Pedersen som kom trea.

– Det är skönt att vara tillbaka och känna sig frisk igen, menade Maria som kom loss tidigt i loppet och sedan fick regelbundna rapporter om att hon hade en säker ledning.

Väl i mål var det en ovanligt glad segrare som tog emot lagerkransen av kransmasen Jonas Nilsson. På frågan vilken tävling som väntar närmast svarar Maria:

– Jag vet inte, utan hoppas bara att landslagsledningen ringer mig så att jag får åka de världscuplopp som återstår.

var det en norsk dominans. Ola Erik Heen Moe och Lars Högnes fick tidigt under loppet en lucka till de övriga konkurrenterna.

– Vi gjorde inget ryck utan plötsligt var vi loss, konstaterar Ola Erik Heen Moe.

– Vi passiva svenskar kunde sedan inte gemensamt arbeta för att åka i kapp. Det var synd, konstaterade loppets trea Peter Larsson.

Strax före mål var det den oseedade åkaren Ola Erik Heen Moe, 24, som satte in ett ryck och kunde sedan helt otippat vinna herrklassen.