Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rykande åtgång på skid-VM-biljetter

Målet är 200 000 sålda biljetter till skid-VM i Falun. Nu, två månader före VM, är hälften sålda eller beställda. "Vi har sålt fler biljetter än vad vi hade räknat med vid den här tiden", säger vd:n Sven von Holst.(TT)

Målet är 200 000 sålda biljetter till skid-VM i Falun. Nu, två månader före VM, är hälften sålda eller beställda.

"Vi har sålt fler biljetter än vad vi hade räknat med vid den här tiden, vilket vi är mycket glada för. Många ser VM-biljetter som en perfekt julklapp", säger Sven von Holst, vd för Falun2015, i ett pressmeddelande.

Ännu har inte snön kommit till dalaorten, men tillverkningen av snö pågår för fullt.

"För oss är läget perfekt, minusgraderna gör att det blir tjäle i marken och att snö kan tillverkas. Eftersom konstsnö är tåligare än natursnö är det den snön vi vill använda som grund innan natursnön kommer. Totalt ska 12 kilometer spår dras till VM. När alla snökanoner går för fullt tar det cirka en vecka att producera all snö som behövs till VM-banorna och hoppbackarna", berättar Sven von Holst.