Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryktas till MFF – men Kindberg skrattar åt Bachirou-uppgifterna: "Är patetiskt"

Malmö FF jagar Fouad Bachirou och planerar att köpa ut fransmannen från ÖFK, skriver Kvällsposten.
Daniel Kindbergs svar? Han bara garvar.
– Det där är patetiskt, säger han till Sportbladet.

Det hade kunnat vara en fräck transferkupp av Malmö FF. ÖFK går just nu som bäst i Europaspelet och drar in miljoner, men samtidigt rapporterar Kvällsposten att svenska mästaren Malmö planerar att matcha Fouad Bachirous utköpsklausul och därmed ta ÖFK-stjärnan söderut.

Men nu har ryktet nått även till ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg. Och han står fast vid sin linje – ingen är till salu. Speciellt inte Bachirou.

– Det där är patetiskt. Det vore omöjligt för han är inte till salu och vi kommer inte sälja någon i januarifönstret. Fouad kommer bara skratta åt det här ryktet, säger han till Sportbladet.

När Sportbladet frågar över klausulen så poängterar han först att en eventuell sådan är hemlig.

– För det andra så kan jag säga att det omöjligt kan ha varit en kontakt mellan Fouad och någon annan klubb. För Fouad har inte lov – eller någon klausul – som säger att han har rätt att prata med andra klubbar utan vår tillåtelse när han står under kontrakt med oss. Det kan inte stämma.

Malmö FF har flera innermittfältare med utgående kontrakt, så som Oscar Lewicki och Erdal Rakip. Men den kanske mest tongivande av dem alla är Anders Christiansen, och Daniel Kindberg menar att Bachirou är minst lika bra. Därför är Allsvenskan inte aktuell. vid en försäljning.

– Bachirou är för bra för det. Det är klart att han inte går till ett annat allsvenskt lag. Det här är bara patetiskt och vore omöjligt. För övrigt är han inte till salu för vi kommer inte sälja någon spelare i januarifönstret.

LÄS OCKSÅ

► (+) Teamet bakom Potter: " Går inte att jämföra med hur det var i början"

Uppgifter: Mästarna vill köpa ÖFK:s stjärna

Mittbacken lämnar Malmö – nära att skriva på för ÖFK

► (+) NHL-proffsets hyllning till ÖFK: "Tror verkligen på vad de gör"

► (+) Glädjebeskedet för ÖFK: "Han kan träna på måndag igen"