Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysk dominans i VM-serien – Jimmy Olsén tolva efter fyra deltävlingar

Inför 4 000 åskådare på hemmaplan i Togliatti dominerade de ryska åkarna helgens VM-deltävlingar. Jimmy Olsén slutade på tolfte plats i lördagens tävling följt av en elfteplats under söndagen, vilket gav tio poäng under tävlingshelgen.

Efter premiärhelgens tävlingar i Astana flyttade VM-serien under denna helg till Ryssland. Då passade hemmaåkarna på att dominera.

Under lördagen lyckades Niclas Svensson, ÖMK Rundbana, slå sig in bland ryssarna och ta sig till final, men under söndagens tävlingar var det Ryssland på sex av de sex högsta placeringarna i tävlingen.

Strömsundsföraren Jimmy Olsén slutade tolva under lördagens tävlingar och följde upp med att placera sig som elva under söndagen. Med dessa resultat skrapade han ihop tio poäng i mästerskapstabellen, där han nu placerar sig som tolva när tävlingarna närmast går vidare till Berlin.

Dimitri Koltakov leder totalen stort och Martin Haarahiltunen, ÖMK, är bästa svensk på femte plats efter fyra avgjorda tävlingar.

Läs också:

Olsén ihopsydd och vid gott humör: "Han ska vara redo till VM-finalen"