Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysskyla på andra sidan gränsen – 42 minusgrader i Hådalen i Norge

I Hådalen, knappt en timme från den svenska gränsen, var det rent ut sagt svinkallt under natten till tisdag. Närmare bestämt 42 minusgrader. Det är bland det kallaste som har registrerats i Norge på 30 år. Det skriver norska tidningen Adressavisen.

Enligt Adressavisen är Hådalen känt som ett "kallhål" och runt klockan 23.00-tiden på tisdagskvällen hade temperaturen redan sjunkit till minus 38 grader, säger Hilde Søberg som är boende i området.

– Jag fick gå upp på natten och lägga mer ved i kaminen. Jag måste också åka hem från jobbet på lunchen för att hålla igång kaminen, säger hon.

Hilde Søberg säger till tidningen att nattens temperatur är det kallaste man har haft på många år.

– Det har inte varit kallare sedan min sambo var ungdom och det var 50 minusgrader, säger Hilde Søberg.

På tisdagsmorgonen stod det 42 minusgrader på Hilde Søbergs termometern, vilket är i nivå med de lägsta temperaturerna som registrerats i Norge de senaste 30 åren. Orsaken till den extrema kylan är enligt Adressavisen att det kommit in kalluft från Sibirien i Ryssland.