Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S är positiva till företag i länets hälso- och sjukvård

För att vara tydliga så är Socialdemokraterna positiva till företag som är verksamma i länets hälso- och sjukvård. Företagens vinst ska i huvudsak återinvesteras i verksamheten men en del av vinsten ska ägarna kunna ta ut i avkastning på sitt investerade kapital.

Socialdemokraterna vill förändra lagstiftningen så att landstingen kan se till helheten i länets sjuk- och hälsovård så den blir trygg och säker för alla. Det ska alltså inte vara möjligt att etablera en privat eller offentlig hälsocentral om det innebär att skattepengar används på ett ineffektivt sätt.

Det här förtydligandet har sin bakgrund i att debatten om landstingets ersättning till hälsocentralerna nu handlar om något annat.

Det är en omöjlig uppgift att utifrån vårt ställningstagande i ersättningsfrågan till hälsocentralerna utläsa Socialdemokraternas inställning till företag i hälso- och sjukvården. Det vore bra om vi diskuterar en sak åt gången.

Harriet Jorderud (S)

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel