Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S bjuder in IT-ministern

Socialdemokraterna vill att IT-ministern Anna-Karin Hatt (C) kommer till länet för att se hur dålig mobiltäckningen är.

Efter ÖP:s granskning med mobilkartan har det visat sig att det på flera håll runt om i länet är dålig och obefintlig mobiltäckning och tillgång till bredband.

– När ministerns departement låter uttala att vi har bra mobiltäckning där det bor folk blir jag upprörd. Det är det samma som att människor eller företag i glesbygd, som helt klart bidrar med skattepengar till landets välfärd är ointressanta, säger Robert Uitto (S).

Socialdemokraterna har därför bjudit in IT-minister Anna-Karin Hatt (C) till en heldag i länet. De vill prata med henne, visa läget och låta henne möta invånare för att få en bättre förståelse för de behov med mobiltäckning som finns.

– När jag varje vecka som regionråd blir kontaktad av boende och näringslivsrepresentanter i länet utifrån deras stora problem känner jag att vi måste göra något omgående. Därför väljer vi nu att i ett brev bjuda in henne till länet i denna så viktiga fråga för glesbygdens utveckling, avslutar Robert Uitto (S).