Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S försämrar landstingens ekonomi

Ann-Marie Johansson (S) berättar att hon och hennes sossar gärna vill sitta kvar vid makten i landstinget efter valet i höst.

Det skulle då innebära att man 2015 gick in på det 93:e året av obrutet maktinnehav.

Hon gillar vår personal, men hon har inga konkreta förslag för att förbättra deras arbetsförhållanden, utan hänvisar till en eventuell socialdemokratiskt styrd regering efter valet.

S har ju lovat 2 miljarder till vården som samtliga landsting ska dela på. Även om denna "satsning" skulle gå enbart till vårt landsting, skulle landstinget ändå ha ett minusresultat på cirka 1 miljard om vi räknar in pensionsskulden, vilket man ska. Det säger lite om hur landstingets ekonomiska läge är.

Vad Ann-Marie inte berättar är att samma S-ledda regering tänker chockhöja matmomsen och göra det dyrare att anställa unga. Det kommer att kosta Sveriges landsting cirka 5 miljarder.

Således ger S 2 miljarder till landstingen, men tar tillbaka 5 miljarder. I min värld har man då dränerat landstingens ekonomi med 3 miljarder, vilket definitivt kommer att sänka sjukvården i vårt län.

Vi borgerliga partier har lagt otaliga förslag för en ekonomi i balans och då har vi också gjort kraftiga förbättringar för vår personal. Låt oss realisera den politiken efter höstens landstingsval.

Länet och länets sjukvård behöver verkligen en nystart efter 92 år med sossarna i landstingsmakten.

Christer Siwertsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel