Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-förslagen till riksdagen

I lördags presenterade Socialdemokraternas valberedning sitt förslag till riksdagslista.

Annons

De fem personer som föreslås stå överst på listan är, enligt ordning på bilderna, Gunnar Sandberg (2), Kalle Olsson (4), Anna-Caren Sätherberg (1), Kata Nilsson (5) och Lena Bäckelin (3). Siffran inom parentesen visar den föreslagen placering på listan. Förslaget skickas nu till distriktskongressen som hålls 5-6 april i Åre.

I samband med den senaste distriktskongressen bestämdes att valberedningen inför detta val skulle arbeta utifrån särskilda riktlinjer i sin jakt på de rätta riksdagskandidaterna. Bland annat skulle varannan vara damernas och 25 procent av namnen på valbar plats ska vara under 35 år.

– Fyra kompetensområden har varit målet för oss i valberedningen år. Ett socialt, pedagogiskt, strategiskt ansvar dessutom med fackkunskaper vad gäller exempelvis samhällsekonomi, säger Pelle Tjärnlund, valberedningens ordförande.

Opinionssiffrorna talar för ett maktskifte men Tjärnlund vill höja ett varningens finger.

– Vi får absolut inte slå oss till ro och tro att segern är vår. Den stora faran är tron på att maktskiftet redan är klart. Dramatiska händelser kan påverka valutgången väldigt snabbt. Vi får se vad utvecklingen på Krim-halvön kommer att innebära för utgången av höstens val, säger Pelle Tjärnlund.

Listorna spikas definitivt på distriktskongressen i Åre första veckan i april..