Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S förstår hur viktiga pedagogerna är

Att få arbeta med barn och ungdomar, att se dem nå sina mål och förverkliga sina drömmar samt att locka fram viljan att lära sig och se det lysa av glädje ur ögonen på dem, det är skälen till att jag studerade till lärare, det bästa jag vet.

Att få möjligheten att arbeta med barn och ungdomar från olika delar av Sverige och världen, samt att se barn och ungdomar från olika bakgrunder lära sig av varandra, har blivit det bästa jag vet. Vilken tur att jag utbildade mig till lärare.

På ett sätt har mitt lärarjobb blivit så mycket mer. Att få vistas i denna mångfald av elever är otroligt givande både för mig och eleverna. Jag som pedagog utvecklas och sätts på prov och våra utlandsfödda elever ger våra svenskfödda elever kunskap om hur vår värld faktiskt ser ut, utan tv-ruta.

På ett annat sätt blev lärarjobbet så mycket mindre. Mindre tid till eleverna och i stället mer administration.

Alla barn ska ha rätt till skola samt få stöd för att utvecklas utifrån sin egen nivå, oavsett bakgrund.

Socialdemokraterna i Berg har förstått att det är tiden med eleverna som är den viktiga och de vill därför ge ökat administrativt stöd för att skapa mer tid till faktisk undervisning.

S i Berg vet också hur viktiga vi pedagoger är och har förstått att satsningar på förskola och skola är nödvändiga och vill därför öka antalet vuxna i verksamheten och fortsätta att höja lärarnas löner.

Anna-Sara Carlsson (S)

Oviken, kandidat till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel